Incidenta bolilor specific feminine a cunoscut un procent din ce in ce mai mare, in conditiile in care stilul de viata alert influenteaza tot mai mult nivelul de stres, alimentatia zilnica si modul in care ne ingrijim sanatatea. Medicii specialisti afirma ca multe dintre aceste afectiuni pot fi prevenite cu usurinta si daca este cazul, chiar combatute in timp util prin realizarea cu regularitate a unor analize obligatorii pentru orice femeie. In functie de modul de manifestare si evolutia bolilor, specialistii Ropharma recomanda efectuarea acestor analize fie in mod periodic, fie anual:

Testul Papanicolau - Acest test trebuie realizat anual de catre toate femeile peste 18 ani sau care sunt active sexual. Testul Papanicolau este o procedura simpla, nedureroasa si investigheaza modificarile care se produc la nivelul celulelor colului uterin. Astfel, in functie de schimbarile semnalate, testul poate depista un posibil cancer uterin in faza incipienta in care tratamentul asigura vindecarea completa. Mai mult decat atat, testul Papanicolau indica si o serie de alte afectiuni sau probleme ale colului uterin precum: inflamatia cauzata de o infectie, micozele vaginale, gonoreea, chlamydia sau infectiile cu virusul HPV si cel herpetic HSV II. Rezultatele acestui test nu ofera siguranta 100%, avand o marja de eroare a diagonsticarii cancerului de col uterin de pana la 5%.

Mamografia - Autoexaminarea periodica a sanilor este o masura pe care nicio femeie nu trebuie s-o neglijeze, iar recomandarea este sa fie efectuata in prima saptamana dupa menstruatie. Aceasta este obligatorie, mai ales in conditiile in care exista antecedente genetice de cancer mamar din partea mamei sau surorii. Mai mult decat autoexaminarea acasa, este important ca dupa varsta de 25 de ani, femeile sa se prezinte anual la medic pentru realizarea unei mamografii, iar in cazul celor cu varste intre 50-75 ani, aceasta investigatie poate avea loc odata la doi ani. Mamografia este o analiza radiologica de examinare a sanului cu ajutorul razelor X de intensitate redusa ce depisteaza chisturi si diferite tipuri de tumori.

Analizele tiroidei - Gusa tiroidiana este una dintre cele mai comune afectiuni, riscul acesteia crescand de la an la an. In aceste conditii, examinarea tiroidei chiar daca nu este mandatorie, trebuie realizata la fiecare doi ani. Afectiunile glandei tiroidiene pot fi cauzate fie strict de anumite dezechilibre ale acesteia, fie de disfunctii ale hipofizei, de aceea analizele trebuie insotite si de un control al hipofizei. Ecografia tiroidiana este una dintre cele mai comune si eficiente investigatii de acest tip si poate revela prezenta nodulilor sau micronodulilor, chisturilor sau altor tulburari macroscopice ale tiroidei si testurilor din vecinatate.

Ecografia abdominala totala - este o analiza recomandata tuturor femeilor deoarece este o procedura simpla si nedureroasa ce ofera informatii relevante despre malformatii congenitale de la nivelul vezicii biliare, ficatului, pancreas si rinichi. In plus, aceasta investigatie semnaleaza si o pozitie anormala a uterului, prezenta chisturilor sau fibroamelor uterine, o sarcina ectopica, masele tumorale de la nivelul abdomenului si ovarele polichistice.

Riscul aparitiei afectiunilor specific feminine este din ce in ce mai pregnant odata cu inaintarea in varsta, de aceea analizele periodice preventive precum si ingrijirea corespunzatoare pot avea o pondere esentiala in evitarea aparitiei acestor probleme. Un prim pas in acest sens il reprezinta folosirea produselor de igiena exclusiv feminine. Gama de ingrijire Lady Health lansata de grupul Ropharma cuprinde produse de ultima generatie, destinate igienei intime a femeilor, cu eficienta clinica demonstrata, fabricate din ingrediente naturale asociate cu filtrat de iaurt probiotic obtinut prin extragerea componentelor bioactive din laptele fermentat. Avand la baza conceptul de aparare, cu ajutorul biotehnologiei de ultima generatie prin utilizarea filtratului de iaurt probiotic, produsele Lady Health reechilibreaza pH-ul florei vaginale, reduc mirosurile neplacute si protejeaza zona intima de infectii. Produsele Lady Health sunt disponibile in patru sortimente ce poti fi utilizate in perioada postnatala, prenatala si in perioada mensatruatiei: gel, spray, ser si spuma. Produsele Lady Health pot fi achizitionate in farmaciile Ropharma din toata tara si online pe www.ropharma-healthcare.ro la preturile: Lady Health Ser: 45 lei,Lady Health Gel: 78,1 lei, Lady Health Spuma: 49,6 lei, Lady Health Spray: 37,9 lei.